Maurage

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Maurage? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. deze website doorzoek je accurate info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Maurage!

zonnepanelen installateur 7110
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71100
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Maurage juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente La Louvière. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente La Louvière kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Maurage
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4830), dan is het belastingvoordeel al gauw €599. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Maurage variëren tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Maurage bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3600 – €4325€390
2273013€5275 – €5825€600
3329015€6025 – €6225€850
4383016€6375 – €6850€880
5445020€6900 – €7225€1010
6494021€7600 – €8025€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Maurage ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maurage is 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Maurage?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maurage

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Maurage vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer expliciet het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Maurage.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maurage op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Maurage
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Maurage een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!