Trivières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Trivières? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze vergelijker check jij veelzijdige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Trivières!

zonnepanelen installateur 7100
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71000
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Trivières juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente La Louvière. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente La Louvière kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Trivières
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4790), dan is het belastingvoordeel al gauw €594. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Trivières komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €705,00 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Trivières kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3425 – €4200€400
2275012€5225 – €5600€600
3326015€6075 – €6175€825
4417017€6500 – €6775€950
5449020€7025 – €7225€970
6499023€7575 – €8050€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Trivières ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Trivières bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Trivières?

Voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-trivieres

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Trivières vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Tal van installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Trivières.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Trivières op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Trivières
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Trivières een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!