Saint-Vaast

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Saint-Vaast? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je praktische informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Saint-Vaast!

zonnepanelen installateur 7100
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71000
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Saint-Vaast februari 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente La Louvière. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente La Louvière zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Saint-Vaast
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4780), dan is het voordeel al snel €593. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 500.000consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Saint-Vaast schommelen tussen de €4700 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (vergoeding februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Saint-Vaast kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3650 – €4425€430
2308011€5000 – €5800€650
3354014€5950 – €6275€750
4385016€6475 – €6750€910
5446019€7075 – €7150€1030
6488021€7650 – €8025€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Vaast tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Vaast bedraagt 3355 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Saint-Vaast?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-vaast

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Saint-Vaast vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in de buurt. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Saint-Vaast.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Vaast op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Saint-Vaast
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Vaast een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!