Boussoit

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Boussoit? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Boussoit!

zonnepanelen installateur 7110
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71100
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€164,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Boussoit juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente La Louvière. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente La Louvière kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Boussoit
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4800), dan loopt het voordeel al gauw op tot €595. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Boussoit liggen tussen de €4900 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE betaal je hiervoor wel €707,50 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Boussoit kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3700 – €4225€420
2302011€5050 – €5775€575
3339016€5925 – €6075€725
4399016€6325 – €6700€880
5441019€6950 – €7225€1020
6491022€7500 – €7825€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Boussoit tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boussoit is 3365 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Boussoit?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boussoit

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Boussoit vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij moeiteloos een goede aanbieder in jouw streek. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Boussoit.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boussoit op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Boussoit
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Boussoit een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!