Lantin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lantin? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij handige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lantin!

zonnepanelen installateur 4450
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44500
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€170,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lantin juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Juprelle. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Juprelle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lantin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lantin liggen tussen om en nabij de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Lantin bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3425 – €4400€420
2304013€5200 – €5725€550
3351014€5950 – €6175€750
4403017€6475 – €6725€920
5461019€6950 – €7275€990
6514023€7625 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Lantin ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lantin is 3355 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lantin?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lantin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lantin vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in jouw streek. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Lantin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lantin op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lantin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lantin een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!