Fexhe-Slins

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Fexhe-Slins? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij accurate tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Fexhe-Slins!

zonnepanelen installateur 4458
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44580
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Fexhe-Slins april 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Juprelle. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Juprelle kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Fexhe-Slins
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4990), dan is het belastingvoordeel al gauw €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Fexhe-Slins fluctueren tussen de €4000 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Fexhe-Slins kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3650 – €4450€390
2290013€5200 – €5775€600
3328014€6025 – €6150€875
4414017€6475 – €6625€880
5457020€7025 – €7200€1020
6496021€7650 – €8150€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Fexhe-Slins zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fexhe-Slins is 3385 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Fexhe-Slins?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fexhe-slins

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Fexhe-Slins vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een uitstekende vakman in jouw eigen buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Fexhe-Slins.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fexhe-Slins op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Fexhe-Slins
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Fexhe-Slins een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!