Wihogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wihogne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wihogne!

zonnepanelen installateur 4452
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44520
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€170,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wihogne april 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Juprelle. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Juprelle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Wihogne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4970), dan pak je al snel €616. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wihogne liggen tussen om en nabij de €4300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio betaal je al snel €702,50 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wihogne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3475 – €4200€380
2274013€5225 – €5775€575
3341016€5900 – €6075€825
4418016€6300 – €6825€910
5438019€6950 – €7125€1010
6482022€7475 – €7800€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Wihogne ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wihogne is 3375 kWh. Dit staat voor circa 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wihogne?

Voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wihogne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wihogne vergelijken? Via onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een deskundige expert in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Wihogne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wihogne op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Wihogne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Wihogne een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!