Paifve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Paifve? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze website check je toepasbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Paifve!

zonnepanelen installateur 4452
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44520
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€170,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Paifve juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Juprelle. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Juprelle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Paifve
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan is jouw winst al gauw €615. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Paifve liggen tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €700,00 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Paifve kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120308€3475 – €4250€440
2287013€5150 – €5775€525
3323014€5950 – €6025€800
4398018€6300 – €6725€890
5453020€7025 – €7175€1000
6486022€7625 – €8050€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Paifve check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Paifve is 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Paifve?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-paifve

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Paifve vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek jij moeiteloos een professionele expert in jouw eigen buurt. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Paifve.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Paifve op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Paifve
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Paifve een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!