Slins

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Slins? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door zonnepanelenvoordeel.be check je uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Slins!

zonnepanelen installateur 4450
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44500
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€170,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Slins juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Juprelle. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Juprelle zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Slins
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4940), dan profiteer je al van een korting van zo’n €612. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Slins komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Vandebron betaal je al snel €695,00 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Slins kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118608€3550 – €4200€440
2283012€5175 – €5650€675
3329016€5950 – €6075€750
4411016€6400 – €6825€950
5469019€7075 – €7275€970
6493023€7700 – €7900€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Slins check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slins is 3360 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Slins?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-slins

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Slins vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Slins.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Slins op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Slins
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Slins een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!