Villers-Saint-Siméon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Villers-Saint-Siméon? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina vind jij samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Villers-Saint-Siméon!

zonnepanelen installateur 4453
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode44530
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Saint-Siméon juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Juprelle. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Juprelle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Villers-Saint-Siméon
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4980), dan is het voordeel al snel €617. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Villers-Saint-Siméon komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Villers-Saint-Siméon is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3600 – €4425€440
2299013€5300 – €5875€600
3322014€5975 – €6150€850
4385017€6525 – €6600€940
5467020€7025 – €7225€1000
6516021€7675 – €8075€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Villers-Saint-Siméon vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Saint-Siméon is 3380 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Villers-Saint-Siméon?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-saint-simeon

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Villers-Saint-Siméon vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in je woonplaats. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Villers-Saint-Siméon.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Saint-Siméon op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Villers-Saint-Siméon
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Saint-Siméon een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!