Grand-Rechain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Grand-Rechain? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenvoordeel.be bekijk je veelzijdige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Grand-Rechain!

zonnepanelen installateur 4650
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46500
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€175,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Grand-Rechain juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Herve. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Herve kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Grand-Rechain
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4940), dan bedraagt het voordeel al snel €612. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Grand-Rechain liggen tussen de €4500 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie betaal je al snel €677,50 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grand-Rechain kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3400 – €4250€440
2275012€5275 – €5700€525
3321014€5950 – €6150€775
4409018€6500 – €6675€900
5452020€7000 – €7200€1020
6513022€7525 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Grand-Rechain achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Rechain bedraagt 3435 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Grand-Rechain?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-rechain

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Grand-Rechain vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je zonder problemen een goede specialist in jouw eigen buurt. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Grand-Rechain.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Rechain op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Grand-Rechain
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Rechain aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!