Chaineux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Chaineux? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina check jij praktische gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Chaineux!

zonnepanelen installateur 4650
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46500
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€174,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chaineux mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Herve. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Herve kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Chaineux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4930), dan is het belastingvoordeel al gauw €611. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Chaineux liggen tussen om en nabij de €4700 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op circa 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €675,00 (tarieven mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Chaineux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3425 – €4450€410
2294013€5250 – €5875€500
3332016€6050 – €6100€825
4400017€6475 – €6650€910
5463020€6900 – €7125€1000
6494022€7575 – €8025€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Chaineux ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chaineux bedraagt 3430 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Chaineux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chaineux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Chaineux vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Chaineux.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Chaineux op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Chaineux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Chaineux een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!