Julémont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Julémont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website vind jij accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Julémont!

zonnepanelen installateur 4650
 • Direct lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46500
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€175,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Julémont april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Herve. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Herve zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Julémont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Julémont liggen tussen om en nabij de €4800 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €680,00 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Julémont kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3650 – €4300€430
2296011€5200 – €5800€500
3342014€5925 – €6200€750
4419017€6500 – €6725€940
5442019€6900 – €7300€1030
6493023€7425 – €8150€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Julémont vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Julémont bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Julémont?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-julemont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Julémont vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk je binnen enkele minuten een goede monteur in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Julémont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Julémont op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Julémont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Julémont een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!