Xhendelesse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Xhendelesse? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool doorzoek jij bruikbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Xhendelesse!

zonnepanelen installateur 4652
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46520
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€175,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Xhendelesse april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Herve. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Herve zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Xhendelesse
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4970), dan profiteer je al van een korting van zo’n €616. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim enkele honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Xhendelesse zitten vaak tussen de €4700 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €685,00 (tarieven april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Xhendelesse kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3450 – €4325€420
2289012€5125 – €5850€625
3335016€5950 – €6100€750
4390018€6325 – €6725€930
5443019€7050 – €7200€970
6500023€7550 – €7800€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Xhendelesse ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Xhendelesse is 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Xhendelesse?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-xhendelesse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Xhendelesse vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref jij zonder problemen een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Xhendelesse.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Xhendelesse op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Xhendelesse
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Xhendelesse een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!