Battice

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Battice? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website bekijk je handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Battice!

zonnepanelen installateur 4651
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46510
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€175,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Battice juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Herve. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Herve zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Battice
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4960), dan pak je al snel €615. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Battice komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €682,50 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Battice kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3400 – €4250€430
2276011€5200 – €5650€525
3328016€5975 – €6200€850
4407017€6475 – €6850€880
5444019€7050 – €7275€1010
6482022€7625 – €7900€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Battice tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Battice is 3445 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Battice?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-battice

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Battice vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in jouw streek. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Battice.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Battice op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Battice
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Battice een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!