Charneux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Charneux? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Middels de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij deze website bekijk je veelzijdige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Charneux!

zonnepanelen installateur 4654
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode46540
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€175,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Charneux april 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Herve. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Herve kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Charneux
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4990), dan loopt het voordeel al gauw op tot €619. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Charneux liggen tussen om en nabij de €4100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Charneux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3550 – €4225€440
2294013€5025 – €5825€650
3321016€6025 – €6125€750
4420018€6325 – €6850€910
5441019€7050 – €7275€1010
6500022€7525 – €7950€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Charneux lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Charneux bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Charneux?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-charneux

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Charneux vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een uitstekende installateur in de regio. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Charneux.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Charneux op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Charneux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Charneux een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!