Lens-Saint-Servais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lens-Saint-Servais? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenvoordeel.be bekijk je samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lens-Saint-Servais!

zonnepanelen installateur 4250
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42500
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lens-Saint-Servais december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Geer. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geer zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lens-Saint-Servais
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4900), dan is het belastingvoordeel al gauw €607. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lens-Saint-Servais schommelen tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €702,50 (onkosten december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Lens-Saint-Servais is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3425 – €4300€420
2297011€5050 – €5675€575
3327015€6050 – €6050€700
4402016€6325 – €6775€890
5438020€7075 – €7175€1010
6485021€7450 – €7950€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lens-Saint-Servais lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lens-Saint-Servais bedraagt 3565 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Lens-Saint-Servais?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lens-saint-servais

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Lens-Saint-Servais vergelijken? Met onze stappenplan kies je zonder problemen een uitstekende leverancier in jouw eigen buurt. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Lens-Saint-Servais.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lens-Saint-Servais op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Lens-Saint-Servais
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lens-Saint-Servais een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!