Omal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Omal? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker vind jij accurate aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Omal!

zonnepanelen installateur 4252
 • Structureel lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42520
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€171,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Omal juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Geer. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Geer bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Omal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan is jouw winst al gauw €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Omal schommelen tussen de €4300 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €705,00 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Omal kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3400 – €4475€390
2275011€5150 – €5600€550
3327014€6025 – €6100€850
4385016€6500 – €6825€930
5436020€6950 – €7150€1000
6497023€7675 – €8150€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Omal ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Omal bedraagt 3570 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Omal?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-omal

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Omal vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb je in een zeer korte periode een goede aanbieder in de regio. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Omal.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Omal op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Omal
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Omal een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!