Boëlhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Boëlhe? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze vergelijker lees je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Boëlhe!

zonnepanelen installateur 4250
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42500
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Boëlhe april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Geer. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Geer zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Boëlhe
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4880), dan pak je al snel €605. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Boëlhe liggen tussen de €4100 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (kosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Boëlhe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3650 – €4300€380
2284012€5100 – €5600€600
3331016€6025 – €6250€850
4401017€6400 – €6700€930
5437019€7100 – €7275€960
6485022€7400 – €7875€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Boëlhe tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boëlhe is 3555 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Boëlhe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boelhe

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Boëlhe vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij zonder problemen een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. Sommige specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in Boëlhe.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boëlhe op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Boëlhe
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boëlhe een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!