Hollogne-Sur-Geer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hollogne-Sur-Geer? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij handige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hollogne-Sur-Geer!

zonnepanelen installateur 4250
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42500
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€171,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hollogne-Sur-Geer maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Geer. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Geer kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hollogne-Sur-Geer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4890), dan pak je al snel €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hollogne-Sur-Geer liggen tussen de €4000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €700,00 (prijspeil maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hollogne-Sur-Geer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3575 – €4450€440
2272012€5225 – €5850€625
3348014€6075 – €6100€725
4408018€6475 – €6775€900
5436020€6925 – €7250€1000
6511023€7675 – €8050€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Hollogne-Sur-Geer ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollogne-Sur-Geer is 3560 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Hollogne-Sur-Geer?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hollogne-sur-geer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hollogne-Sur-Geer vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Hollogne-Sur-Geer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hollogne-Sur-Geer op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hollogne-Sur-Geer
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hollogne-Sur-Geer een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!