Ligney

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ligney? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker vind je toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ligney!

zonnepanelen installateur 4254
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode42540
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ligney februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Geer. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Geer zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ligney
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ligney zitten vaak tussen de €4200 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je al snel €710,00 (vergoeding februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ligney bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3650 – €4450€440
2287012€5275 – €5725€500
3345014€6100 – €6225€850
4402016€6525 – €6650€950
5436019€7050 – €7150€990
6494022€7650 – €8200€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Ligney vind jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ligney is 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Ligney?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ligney

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ligney vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Ligney.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ligney op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ligney
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ligney een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!