Peissant

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Peissant? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Gezien dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk je uitgebreide toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Peissant!

zonnepanelen installateur 7120
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Peissant juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Estinnes. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Estinnes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Peissant
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Peissant variëren tussen de €4800 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Oxxio betaal je al snel €732,50 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Peissant kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3625 – €4400€380
2286012€5150 – €5900€625
3351015€6000 – €6150€725
4403018€6400 – €6825€920
5447019€7075 – €7300€960
6500021€7600 – €7975€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Peissant check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peissant bedraagt 3415 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Peissant?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-peissant

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Peissant vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Peissant.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Peissant op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Peissant
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Peissant een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!