Vellereille-Les-Brayeux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vellereille-Les-Brayeux? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij deze pagina tref jij waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vellereille-Les-Brayeux!

zonnepanelen installateur 7120
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vellereille-Les-Brayeux juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Estinnes. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Estinnes kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vellereille-Les-Brayeux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4930), dan is jouw winst al gauw €611. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vellereille-Les-Brayeux liggen tussen om en nabij de €4700 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €740,00 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vellereille-Les-Brayeux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3600 – €4275€390
2283012€5275 – €5675€650
3353014€6000 – €6275€750
4414016€6450 – €6825€940
5445019€6975 – €7275€990
6513023€7475 – €8150€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Vellereille-Les-Brayeux tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vellereille-Les-Brayeux is 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Vellereille-Les-Brayeux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vellereille-les-brayeux

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vellereille-Les-Brayeux vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een deskundige installateur in je postcodegebied. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Vellereille-Les-Brayeux.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vellereille-Les-Brayeux op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Vellereille-Les-Brayeux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vellereille-Les-Brayeux een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!