Croix-Lez-Rouveroy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Croix-Lez-Rouveroy? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Middels innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker check jij actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Croix-Lez-Rouveroy!

zonnepanelen installateur 7120
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Croix-Lez-Rouveroy maart 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind je de spelregels in de gemeente Estinnes. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Estinnes zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Croix-Lez-Rouveroy
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4850), dan is jouw winst al gauw €601. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Croix-Lez-Rouveroy variëren tussen de €4700 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio betaal je al snel €720,00 (vergoeding maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Croix-Lez-Rouveroy kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3600 – €4325€390
2279011€5125 – €5750€675
3326014€5925 – €6225€850
4384016€6425 – €6650€950
5436019€7075 – €7300€980
6508021€7475 – €7850€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Croix-Lez-Rouveroy ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Croix-Lez-Rouveroy bedraagt 3390 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Croix-Lez-Rouveroy?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-croix-lez-rouveroy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Croix-Lez-Rouveroy vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref je binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in de buurt. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Croix-Lez-Rouveroy.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Croix-Lez-Rouveroy op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Croix-Lez-Rouveroy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Croix-Lez-Rouveroy een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!