Vellereille-Le-Sec

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vellereille-Le-Sec? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website lees je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vellereille-Le-Sec!

zonnepanelen installateur 7120
 • Structureel lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€166,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vellereille-Le-Sec maart 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Estinnes. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Estinnes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vellereille-Le-Sec
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vellereille-Le-Sec fluctueren tussen de €4300 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (vergoeding maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vellereille-Le-Sec kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3550 – €4300€430
2275013€5275 – €5825€550
3329016€5975 – €6125€850
4382016€6450 – €6825€930
5443019€7050 – €7300€1020
6501023€7425 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Vellereille-Le-Sec achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vellereille-Le-Sec bedraagt 3425 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Vellereille-Le-Sec?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vellereille-le-sec

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Vellereille-Le-Sec vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Vellereille-Le-Sec.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vellereille-Le-Sec op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Vellereille-Le-Sec
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vellereille-Le-Sec verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!