Estinnes-Au-Mont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Estinnes-Au-Mont? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Via een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je omvangrijke gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Estinnes-Au-Mont!

zonnepanelen installateur 7120
 • Structureel lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Estinnes-Au-Mont maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Estinnes. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Estinnes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Estinnes-Au-Mont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4860), dan is het belastingvoordeel al gauw €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Estinnes-Au-Mont schommelen tussen de €4500 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €722,50 (prijs maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Estinnes-Au-Mont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3425 – €4425€400
2288011€5150 – €5750€600
3333016€6025 – €6175€725
4418017€6525 – €6825€900
5452020€7000 – €7250€1030
6514022€7550 – €8125€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Estinnes-Au-Mont check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Estinnes-Au-Mont bedraagt 3395 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Estinnes-Au-Mont?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-estinnes-au-mont

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Estinnes-Au-Mont vergelijken? D.m.v. het advies hieronder heb je moeiteloos een professionele aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Estinnes-Au-Mont.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Estinnes-Au-Mont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Estinnes-Au-Mont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Estinnes-Au-Mont een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!