Rouveroy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rouveroy? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Op basis van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze pagina vind je actuele informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Rouveroy!

zonnepanelen installateur 7120
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rouveroy juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Estinnes. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Estinnes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Rouveroy
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4910), dan loopt het voordeel al gauw op tot €609. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rouveroy liggen tussen de €5400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Rouveroy kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120106€3500 – €4200€420
2295013€5025 – €5650€525
3349016€6100 – €6100€850
4413016€6400 – €6825€950
5431020€6975 – €7125€990
6491022€7425 – €8000€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Rouveroy bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rouveroy bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Rouveroy?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rouveroy

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Rouveroy vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in de buurt. Verscheidene monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Rouveroy.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rouveroy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Rouveroy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rouveroy een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!