Estinnes-Au-Val

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Estinnes-Au-Val? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze pagina doorzoek je actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Estinnes-Au-Val!

zonnepanelen installateur 7120
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€165,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Estinnes-Au-Val juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Estinnes. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Estinnes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Estinnes-Au-Val
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4870), dan is jouw winst al gauw €604. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Estinnes-Au-Val komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Estinnes-Au-Val is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3500 – €4425€440
2292011€5275 – €5825€600
3345015€5975 – €6200€700
4400017€6450 – €6850€890
5459019€7100 – €7275€960
6517021€7675 – €8125€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Estinnes-Au-Val achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Estinnes-Au-Val bedraagt 3400 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Estinnes-Au-Val?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-estinnes-au-val

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Estinnes-Au-Val vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek jij zonder problemen een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Estinnes-Au-Val.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Estinnes-Au-Val op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Estinnes-Au-Val
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Estinnes-Au-Val aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!