Haulchin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Haulchin? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool bekijk je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Haulchin!

zonnepanelen installateur 7120
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstinnes
Postcode71200
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Haulchin februari 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Estinnes. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Estinnes kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Haulchin
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan bedraagt het voordeel al snel €606. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haulchin fluctueren tussen de €4900 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €730,00 (prijspeil februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haulchin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3600 – €4325€380
2310012€5150 – €5875€500
3357015€6075 – €6075€825
4385017€6525 – €6725€910
5455020€7100 – €7225€990
6488022€7525 – €8050€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Haulchin vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haulchin bedraagt 3410 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Haulchin?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haulchin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Haulchin vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref jij in korte tijd een deskundige specialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Haulchin.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haulchin op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Haulchin
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Haulchin een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!