Barbençon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Barbençon? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Barbençon!

zonnepanelen installateur 6500
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Barbençon juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Beaumont. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beaumont is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Barbençon
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4680), dan profiteer je al van een korting van zo’n €580. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Barbençon liggen tussen om en nabij de €4600 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €695,00 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Barbençon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3575 – €4375€390
2308012€5100 – €5675€675
3338016€5925 – €6100€825
4414016€6375 – €6625€900
5460019€6900 – €7200€1030
6486023€7575 – €8200€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Barbençon vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barbençon is 3530 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Barbençon?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-barbencon

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Barbençon vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in de regio. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Barbençon.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Barbençon op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Barbençon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Barbençon een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!