Thirimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Thirimont? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker lees jij veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Thirimont!

zonnepanelen installateur 6500
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thirimont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Beaumont. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Beaumont is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Thirimont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thirimont variëren tussen de €4700 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor zo’n €707,50 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Thirimont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3500 – €4250€390
2285012€5075 – €5675€525
3343014€5950 – €6025€800
4383017€6550 – €6600€920
5430019€7000 – €7150€1010
6494022€7450 – €7950€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Thirimont vind je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thirimont is 3555 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Thirimont?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thirimont

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Thirimont vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij in korte tijd een deskundige specialist in de regio. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Thirimont.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Thirimont op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Thirimont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thirimont verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!