Leval-Chaudeville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Leval-Chaudeville? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze pagina vind jij handige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Leval-Chaudeville!

zonnepanelen installateur 6500
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leval-Chaudeville maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beaumont. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Beaumont kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Leval-Chaudeville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Leval-Chaudeville liggen tussen de €4800 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €700,00 (tarieven maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Leval-Chaudeville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3400 – €4225€380
2308012€5175 – €5750€550
3331015€6075 – €6125€775
4380018€6500 – €6600€880
5438020€7025 – €7250€1030
6499023€7575 – €8050€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Leval-Chaudeville bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leval-Chaudeville is 3540 kWh. Dit staat voor plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Leval-Chaudeville?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leval-chaudeville

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Leval-Chaudeville vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een deskundige specialist in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Leval-Chaudeville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leval-Chaudeville op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Leval-Chaudeville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Leval-Chaudeville een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!