Renlies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Renlies? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Middels de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina lees jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Renlies!

zonnepanelen installateur 6500
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Renlies februari 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beaumont. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Beaumont kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Renlies
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan profiteer je al van een korting van zo’n €584. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Renlies fluctueren tussen de €4500 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (kosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Renlies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3675 – €4350€430
2272013€5275 – €5700€650
3341014€6025 – €6125€775
4396016€6375 – €6850€930
5454020€6975 – €7200€990
6483022€7425 – €7800€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Renlies bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Renlies bedraagt 3545 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Renlies?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-renlies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Renlies vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Renlies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Renlies op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Renlies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Renlies aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!