Strée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Strée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze pagina lees je toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Strée!

zonnepanelen installateur 6511
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65110
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Strée maart 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beaumont. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Beaumont is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Strée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4740), dan profiteer je al van een korting van zo’n €588. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Strée liggen tussen om en nabij de €5400 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron betaal je al snel €710,00 (kosten maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Strée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3475 – €4450€410
2279013€5225 – €5800€625
3321014€6075 – €6100€825
4399016€6475 – €6700€890
5443020€7100 – €7275€1020
6488022€7600 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Strée tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strée bedraagt 3560 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Strée?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stree

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Strée vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een deskundige vakspecialist in de regio. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Strée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Strée op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Strée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Strée een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!