Leugnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Leugnies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool vind jij waardevolle gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Leugnies!

zonnepanelen installateur 6500
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€164,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leugnies maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Beaumont. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Beaumont zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Leugnies
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4690), dan is jouw winst al gauw €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Leugnies liggen tussen de €4900 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €697,50 (onkosten maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Leugnies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3550 – €4250€430
2272011€5225 – €5675€550
3356015€6075 – €6225€775
4420016€6450 – €6675€890
5446020€6925 – €7275€1000
6497021€7575 – €7850€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Leugnies check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leugnies is 3535 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Leugnies?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leugnies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Leugnies vergelijken? Via onderstaande tips tref je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Leugnies.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Leugnies op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Leugnies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Leugnies een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!