Solre-Saint-Géry

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Solre-Saint-Géry? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker bekijk jij uitgebreide tips aangaande zonnepanelen kopen in Solre-Saint-Géry!

zonnepanelen installateur 6500
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode65000
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€165,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Solre-Saint-Géry juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Beaumont. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beaumont zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Solre-Saint-Géry
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4720), dan loopt het voordeel al gauw op tot €585. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Solre-Saint-Géry fluctueren tussen de €4600 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon betaal je hiervoor wel €705,00 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Solre-Saint-Géry bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3625 – €4425€420
2305013€5075 – €5850€675
3355015€6050 – €6200€775
4413018€6525 – €6650€890
5452020€6925 – €7125€1030
6505023€7500 – €7925€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Solre-Saint-Géry vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Solre-Saint-Géry is 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Solre-Saint-Géry?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-solre-saint-gery

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Solre-Saint-Géry vergelijken? Via onze stappenplan tref je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Solre-Saint-Géry.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Solre-Saint-Géry op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Solre-Saint-Géry
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Solre-Saint-Géry een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!