Gijzelbrechtegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Gijzelbrechtegem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je toepasbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Gijzelbrechtegem!

zonnepanelen installateur 8570
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode85700
Gasverbruik22.310 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gijzelbrechtegem april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Anzegem. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Anzegem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Gijzelbrechtegem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4530), dan is jouw winst al gauw €562. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Gijzelbrechtegem fluctueren tussen de €4300 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon betaal je al snel €722,50 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Gijzelbrechtegem is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3625 – €4250€410
2276013€5275 – €5625€550
3360015€5925 – €6050€725
4409018€6500 – €6775€890
5440020€6975 – €7150€1030
6496023€7400 – €7925€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Gijzelbrechtegem zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gijzelbrechtegem bedraagt 3455 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Gijzelbrechtegem?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gijzelbrechtegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gijzelbrechtegem vergelijken? Dankzij onze stappenplan heb je in enkele stappen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Gijzelbrechtegem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gijzelbrechtegem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Gijzelbrechtegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gijzelbrechtegem een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!