Ingooigem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ingooigem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door deze pagina lees je handige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Ingooigem!

zonnepanelen installateur 8570
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode85700
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ingooigem oktober 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Anzegem. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Anzegem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ingooigem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4540), dan is jouw winst al gauw €563. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (oktober 2023) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ingooigem zitten vaak tussen de €5400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (prijs oktober 2023). Via goedkope zonnepanelen in Ingooigem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3425 – €4400€430
2307011€5000 – €5700€675
3340015€6050 – €6100€800
4409018€6450 – €6600€930
5447019€6950 – €7275€980
6480022€7700 – €8100€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Ingooigem tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ingooigem is 3460 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ingooigem?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ingooigem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ingooigem vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in de regio. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ingooigem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ingooigem op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ingooigem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ingooigem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!