Kaster

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kaster? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze website check jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kaster!

zonnepanelen installateur 8572
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode85720
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€171,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kaster september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Anzegem. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Anzegem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kaster
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4560), dan is jouw winst al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kaster schommelen tussen de €4700 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €730,00 (tarief september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kaster is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3525 – €4375€380
2275013€5050 – €5725€650
3331015€6075 – €6125€875
4415016€6425 – €6750€900
5442019€7075 – €7225€970
6506022€7450 – €8125€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Kaster check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaster is 3470 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Kaster?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kaster

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Kaster vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een uitstekende specialist in jouw streek. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Kaster.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kaster op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Kaster
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kaster een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!