Gondregnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Gondregnies? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina bekijk je samengestelde gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gondregnies!

zonnepanelen installateur 7830
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode78300
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€171,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gondregnies juli 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Silly. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Silly is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gondregnies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5030), dan profiteer je al van een korting van zo’n €624. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gondregnies liggen tussen om en nabij de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €730,00 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gondregnies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3675 – €4475€430
2301012€5025 – €5625€600
3338014€6075 – €6075€800
4406017€6500 – €6850€920
5459019€7000 – €7150€980
6515022€7650 – €8000€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Gondregnies tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gondregnies bedraagt 3330 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Gondregnies?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gondregnies

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Gondregnies vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Gondregnies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Gondregnies op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Gondregnies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gondregnies een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!