Thoricourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Thoricourt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij accurate raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Thoricourt!

zonnepanelen installateur 7830
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode78300
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€171,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thoricourt juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Silly. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Silly zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Thoricourt
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Thoricourt schommelen tussen de €4400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je al snel €740,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Thoricourt bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3400 – €4250€430
2278011€5275 – €5725€550
3355014€6100 – €6100€700
4414016€6525 – €6775€910
5451019€6925 – €7300€1000
6490023€7625 – €7850€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Thoricourt vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thoricourt bedraagt 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Thoricourt?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thoricourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Thoricourt vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een erkende specialist in de buurt. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Thoricourt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Thoricourt op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Thoricourt
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Thoricourt een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!