Hellebecq

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hellebecq? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hellebecq!

zonnepanelen installateur 7830
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode78300
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hellebecq mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Silly. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Silly kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hellebecq
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5050), dan loopt het voordeel al gauw op tot €626. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hellebecq liggen tussen om en nabij de €4700 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hellebecq kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3550 – €4450€390
2291013€5150 – €5625€625
3342014€6050 – €6250€775
4382017€6350 – €6725€940
5461020€7000 – €7175€970
6515021€7400 – €7850€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hellebecq check je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hellebecq bedraagt 3340 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Hellebecq?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hellebecq

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hellebecq vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een professionele specialist in je woonplaats. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Hellebecq.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hellebecq op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Hellebecq
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hellebecq een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!