Bassilly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Bassilly? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website ontdek jij bruikbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Bassilly!

zonnepanelen installateur 7830
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode78300
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bassilly juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Silly. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Silly kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bassilly
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5010), dan is jouw winst al gauw €621. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bassilly komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bassilly kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3600 – €4450€420
2298013€5275 – €5675€575
3331014€5925 – €6275€725
4420017€6350 – €6625€940
5447019€6975 – €7150€990
6517022€7700 – €7950€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Bassilly achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bassilly is 3320 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bassilly?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bassilly

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bassilly vergelijken? Door de uitleg die hierna komt kies jij zonder problemen een uitmuntende installateur in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Bassilly.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bassilly op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Bassilly
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bassilly een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!