Sambreville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sambreville? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be tref jij samengestelde info m.b.t. zonnepanelen kopen in Sambreville!

zonnepanelen installateur 5060
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sambreville mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sambreville. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sambreville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4620), dan is het belastingvoordeel al gauw €573. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sambreville fluctueren tussen de €5200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je al snel €712,50 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sambreville bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3575 – €4225€410
2300013€5250 – €5750€675
3331016€5900 – €6225€700
4389017€6550 – €6775€910
5444020€7075 – €7275€1030
6517022€7525 – €8050€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Sambreville check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sambreville is 3575 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Sambreville?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sambreville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sambreville vergelijken? Met behulp van onze stappenplan heb je in enkele stappen een uitmuntende expert in de buurt. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het type huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Sambreville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sambreville op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Sambreville
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sambreville een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente