Arsimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Arsimont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Door het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze vergelijker lees je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Arsimont!

zonnepanelen installateur 5060
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€162,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Arsimont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sambreville. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Sambreville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Arsimont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4570), dan is jouw winst al gauw €567. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Arsimont komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €755,00 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Arsimont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3425 – €4375€390
2284012€5300 – €5625€650
3339016€6075 – €6075€700
4396016€6500 – €6850€880
5444019€6975 – €7150€970
6510022€7500 – €8200€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Arsimont bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arsimont bedraagt 3400 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Arsimont?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arsimont

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Arsimont vergelijken? Geholpen door onderstaande tips tref jij in enkele stappen een goede expert in de buurt. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Arsimont.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arsimont op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Arsimont
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Arsimont een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!