Auvelais

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Auvelais? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Auvelais!

zonnepanelen installateur 5060
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€162,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Auvelais februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sambreville. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Sambreville is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Auvelais
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Auvelais variëren tussen de €5200 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €757,50 (kosten februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Auvelais kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3575 – €4350€440
2283013€5125 – €5625€550
3355015€6050 – €6125€775
4390017€6375 – €6650€920
5433019€6900 – €7125€1030
6512021€7600 – €8075€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Auvelais zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Auvelais is 3405 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Auvelais?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-auvelais

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Auvelais vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies je in enkele stappen een erkende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Auvelais.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Auvelais op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Auvelais
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Auvelais verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!