Falisolle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Falisolle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze pagina bekijk jij veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Falisolle!

zonnepanelen installateur 5060
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€162,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Falisolle juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Sambreville. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sambreville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Falisolle
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4590), dan is het belastingvoordeel al gauw €569. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Falisolle variëren tussen de €4300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je al snel €760,00 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Falisolle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3425 – €4350€440
2293013€5150 – €5875€625
3335015€5950 – €6175€775
4411017€6500 – €6750€930
5445020€6975 – €7125€990
6496021€7650 – €7875€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Falisolle tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Falisolle bedraagt 3410 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Falisolle?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-falisolle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Falisolle vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies jij moeiteloos een erkende specialist in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Falisolle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Falisolle op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Falisolle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Falisolle een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!