Keumiée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Keumiée? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Met behulp van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina ontdek je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Keumiée!

zonnepanelen installateur 5060
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€162,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Keumiée juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sambreville. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Sambreville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Keumiée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4600), dan pak je al snel €570. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Keumiée zitten vaak tussen de €4500 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en NLE betaal je hiervoor wel €762,50 (vergoeding juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Keumiée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3625 – €4325€420
2296011€5300 – €5600€675
3350016€5950 – €6125€875
4385017€6325 – €6775€930
5438019€7075 – €7150€1000
6487022€7625 – €8050€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Keumiée bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Keumiée is 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Keumiée?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-keumiee

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Keumiée vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij snel en eenvoudig een professionele aanbieder in jouw omgeving. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Keumiée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Keumiée op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Keumiée
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Keumiée een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!