Moignelée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Moignelée? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Moignelée!

zonnepanelen installateur 5060
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Moignelée maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Sambreville. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Sambreville is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Moignelée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4610), dan is het voordeel al snel €571. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (maart 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Moignelée liggen tussen de €4200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Nuon betaal je al snel €765,00 (tarieven maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Moignelée kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3650 – €4350€440
2298013€5100 – €5875€675
3343014€6050 – €6075€800
4392016€6550 – €6775€910
5452019€7000 – €7225€1010
6483021€7625 – €8075€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Moignelée ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moignelée bedraagt 3420 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Moignelée?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moignelee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Moignelée vergelijken? Middels het advies hieronder vind je vandaag nog een betrouwbare expert in jouw omgeving. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Moignelée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moignelée op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Moignelée
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Moignelée een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!