Velaine-Sur-Sambre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Velaine-Sur-Sambre? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze pagina bekijk jij omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Velaine-Sur-Sambre!

zonnepanelen installateur 5060
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode50600
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€163,26

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Velaine-Sur-Sambre maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Sambreville. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Sambreville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Velaine-Sur-Sambre
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Velaine-Sur-Sambre liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je al snel €770,00 (onkosten maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Velaine-Sur-Sambre bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3700 – €4400€430
2293012€5075 – €5825€600
3325014€6050 – €6125€850
4381018€6450 – €6625€890
5436020€7075 – €7175€980
6517023€7425 – €8000€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Velaine-Sur-Sambre vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velaine-Sur-Sambre bedraagt 3430 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Velaine-Sur-Sambre?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-velaine-sur-sambre

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Velaine-Sur-Sambre vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een deskundige expert in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Velaine-Sur-Sambre.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Velaine-Sur-Sambre op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Velaine-Sur-Sambre
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Velaine-Sur-Sambre een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!